Charakteristika kurzu:
Valašsko bylo vždy chudou oblastí a tomu se samozřejmě přizpůsobila i místní kuchyně, která je prostá a skromná. Jedlo se především to, co se v danou roční dobu vypěstovalo. Nejčastěji se tedy vařila bezmasá jídla z brambor. Kuchařky používaly snadno dostupné suroviny jako byly kromě brambor, zelí, pohanka, luštěniny a různé obiloviny. Maso na stole nebývalo často. A když, tak kuchyni vládlo jehněčí, zaječí, zvěřina nebo pstruzi.
Typická valašská kuchyně tak vlastně představuje to, co se dnes stává trendem a co preferují zastánci zdravé výživy. Nejen pro ně tak mohou být mnohé valašské pokrmy velmi inspirativní. Moderní valašskou kuchyni nám v našem kurzu představí Michal Suchánek.
Co budeme vařit:
O lektorovi:
Michal Suchánek
Jsem absolventem hotelové školy ve Velkém Meziříčí.
Už za mlada jsem vycestoval do Itálie, kde jsem se zamiloval do místní kuchyně, takže jsem se naučil vařit po italsku in natura.
Z Moravy jsem utekl do Prahy, kde jsem začínal ve vyhlášené francouzské restauraci Bistrot de Marléne, dále Café Coloniale, Pérle de Prague v Tančícím domě. Odtud má vášeň pro francouzský jazyk a kuchyni.
Několik let jsem se věnoval pekařině a cukrařině ve společnosti Carrefour jako supervizor pro Čechy a Slovensko.
Díky cestování jsem se zamiloval i do argentinské a mexické kuchyně. Dnes se živím jako culinary advisor pro společnost La Lorraine.
--
* Obchodní podmínky naleznete ZDE.
* Cena kurzu je včetně DPH
naši klienti
Používáme soubory cookies
Tyto webové stránky používají soubory cookies a další sledovací nástroje s cílem vylepšení uživatelského prostředí, zobrazení přizpůsobeného obsahu a reklam, analýzy návštěvnosti webových stránek a zjištění zdroje návštěvnosti.